Screen Shot 2013-11-11 at 1.58.59 PM.png

 

 

 

 

Vitt Te

 

Vitt te görs på späda teblad och knoppar, täckta av små silvervita fjun, som ger teet dess vita nyans. Det är ett sällsynt och exklusivt te som bara produceras i små mängder i Kina och det skördas endast en gång om året tidigt på våren.

Vid framställning av vitt te bearbetas tebladen mycket lite, de torkas vid låg temperatur direkt efter skörd och de tillåts inte oxidera.

Vitt te har en delikat, något blommig smak och utmärker sig för att vara ännu mer hälsosamt än svart och grönt te, eftersom de späda tebladen bara utsätts för kortvarig ångning och ingen oxidation, därmed bevaras fler av de nyttiga näringsämnena.

En vattentemperatur på ca 75-78 grader är lagom vid tillagning och tebladen bör dra i ca. 1 min.

 

Våra vita teer är:

WE_rund.png